Hoe installeer je Python modules

In deze stap-voor-stap uitleg, zullen we je uitleggen hoe je Python modules kan installeren op ons portaal.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onze Discord server

Stap 1:

Er zijn meerdere manieren om de modules te installeren. De handleiding zal de opties tonen als je de standaard opstart van de server gebruikt.

Met de standaard opstart, kan je kiezen uit de volgende opties:

- Gebruik maken van een requirements.txt bestand met alle benodigde modules (stap 2)

- Gebruik maken van het "Additional Python packages" veld in de "startup" tab van het portaal. (stap 3)

Stap 2:

Met een requirements.txt:

Als je dit bestand al hebt, dan kan je een nieuwe regel toevoegen met de module die je nodig.

Als je dit bestand nog niet hebt, dan maak je een nieuw bestand door op "New file"te drukken en voeg je alle benodigde modules toe in het bestand en sla je het op met de naam "requirements.txt".

Let op! Maximaal 1 module per regel, dus elke module krijgt een eigen regel.

Requirements.txt bestand

Stap 3:

Met het "Additional Python packages" veld in de "startup" tab:

Ga naar de "Startup" tab en scroll omlaag naar "Additional Python packages".

Type daar alle modules die je nodig hebt, tussen elke module moet er een spatie staan.

Startup tabAdditional Python packages veld

Stap 4:

Nadat je alle benodigde modules hebt toegevoegd, start de server en de server zal ze modules installeren.

Als er een error getoond wordt, lees die goed.